×

Klecker Survival Messen en Survival Bijlen

Klecker klax survival mes en survival bijl

 

Wie of wat is Klecker.

Klecker is een echt  familiebedrijf en een samenwerking tussen vader en zoon die beide een passie voor survival zak messen, bijlen en survival tools hebben. Ze delen deze passie graag met andere kinderen die verantwoord met een mes willen leren omgaan, en hiervoor hebben ze speciale botte kindermessen ontwikkeld die niet scherp zijn maar toch kinderen verantwoord leren omgaan met een survival zakmes.  De vader (Glenn) is een veteraan uit de marine en is met zijn ervaringen uit zijn militaire carrière verder gegaan met het ontwerpen van survival messen en tools. Naast zijn eigen ontwerpen heeft hij veel samengewerkt met grote merken zoals Leatherman, CRKT (Columbia River Knife and Tools) en Crimson Trace.

Klecker heeft naast de kindermessen een mooi assortiment van survival messen, zoals de hunter series en de Cordovan en slice. En naast deze survival en zakmessen heeft Klecker een nieuwe betekenis aan de survival bijl gegeven met de Klecker Klax series.

Een survival mes, survival bijl of survival tool van Klax series komt met levenslange garantie zolang de originele eigenaar leeft! Mochten er enige defecten zitten in het materiaal of het vakmanschap dan zal dit gratis gerepareerd of vervangen worden (Kijk hier voor de voorwaarden).

Klecker Klax Kinder Messen survival mes

Messen voor kinderen. Een zakmes ontworpen speciaal voor kinderen, vanaf 7 jaar! (Natuurlijk altijd onder supervisie van volwassenen).

Uit de passie voor messen Heeft vader Glenn samen met zoon Nathan een speciale kinder messen kit ontworpen. Deze kit is speciaal ontworpen zodat kinderen op een verantwoorde manier leren omgaan met een mes, en met het mechaniek van een survival mes of klapmes.

Deze kit is ontworpen als bouwpakket zodat kinderen hun eigen mes kunnen maken!  Het is gemaakt van plastic waarvan de randen mooi glad en rond zijn afgewerkt. Dit “kindermes pakket” maakt het voor volwassenen een leuke manier om kinderen te leren omgaan met een mes voordat ze hun eigen echte zakmes krijgen. Kinderen vinden het prachtig om het kinder mes constant in en uit elkaar te halen en het wordt nog leuker als je de onderdelen van het kindermes gaat beschilderen in verschillende kleuren.

Het eindresultaat is een niet-scherp kunststof survival zak mes met een werkend lock-back vergrendeling systeem. Leerzaam voor zowel jong als oud! (Onder toezicht geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar).

 

Klecker knives survival mes zakmes jachtmes

Klecker Zakmessen, Jacht en Survival messen en Heren messen

De Klecker Abiqua Hunter series

Met de Klecker Abiqua Hunter series heeft David Kurt (al levenslang expert jager en messen ontwerper) in samenwerking met Glenn Klecker een geweldig survival en jacht mes ontworpen. Een compact licht gewicht survivalmes of jachtmes met een droppoint lemmet  en zeer comfortabel G10 handvat. En geïntegreerd in de rug van het mes zin een verwijderbare guthook. Deze messen zijn speciaal ontworpen voor de jacht en survival, licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen. Kortom als je een goed survivalmes of jachtmes zoekt hoef je niet verder te zoeken en is de Klecker Abiqua Hunter de perfecte keuze!

Zakmessen

Zoek je een goed zakmes survivalmes, dan zit je met de Cordovan of Slice zeker goed! Deze survival vouwmessen en klapmessen zijn van uitstekende kwaliteit en hebben het gepatenteerde Klecker lock systeem. Dit zijn echte herenmessen waarmee je altijd goed zit! De Cordovan messen hebben een droppoint lemmet met een mat stainless steel finish en de Slice heeft een tanto lemmet. Deze messen hebben een rugged en sterk karakter en zijn kwalitatief uitstekend gebouwd. Echt een zakmes die je overal kunt gebruiken, van de survival en outdoor tot de gentlemens club.

  

Klecker Klax survival bijl

Klecker Klax survival bijl

De Klecker Klax is in 2014 begonnen als een Kickstarter succes waarbij 3x de doelstelling werd opgehaald voor het project.

Als je op zoek bent naar een survival bijl, dan hoef je niet langer te zoeken zodra je de Klecker Feller, de Klecker Lumberjack of de Klecker Klax gevonden hebt. Deze survival bijlen zijn speciaal door Klecker ontwikkeld voor de outdoor survival. Het zijn niet zomaar survival bijlen maar eigenlijk complete multitools verwerkt in een bijlblad.

Het unieke aan deze survival bijl is dat je eigenlijk  genoeg hebt aan het bijlblad en geen steel hoeft mee te slepen. De Klecker Klax is een opnieuw uitgevonden versie van de tomahawk. Het is een bijlblad die gemakkelijk in je hand ligt en waarin 7 verschillende tools zijn geïntrigeerd. Als je de klecker Klax bijl als survival bijl of hamer nodig hebt kun je van een stevige tak uit het bos zo je eigen handvat maken. Je splijt de bovenkant van de stok of tak en klemt de Klecker Klax survival bijl ertussen en klemt of bind hem vast.  Door het gepatenteerde systeem blijft de bijlkop stevig vastzitten en is hij als reguliere bijl of hamer te gebruiken. 

 

Klecker Klax survival bijl lumberjack