Solar Brother OMY

Solar Brother OMY

×

Solar Brother OMY

Ontdek de SolarBrother OMY, de Zonnedroger.

Een solar droger, ook wel bekend als een zonnedroger of zonnedroogkast, is een apparaat dat zonne-energie gebruikt om voedsel, kruiden, fruit, groenten, vlees, vis en andere producten op een natuurlijke en efficiënte manier te drogen. Het is een duurzame alternatieve methode voor het drogen van voedsel, waarbij geen elektriciteit of fossiele brandstoffen nodig zijn.

Een solar droger maakt gebruik van de warmte en het drogende effect van de zon om vocht uit het voedsel te verdampen. Het apparaat bestaat meestal uit een geïsoleerde behuizing met een transparante bovenkant, zoals glas of plastic, dat de zonnestralen doorlaat en warmte vasthoudt. Hierdoor ontstaat een broeikaseffect in de droogkamer, waardoor de temperatuur stijgt en het voedsel geleidelijk droogt.

De voordelen van een solar droger zijn onder andere:

 1. Duurzaamheid: Een solar droger maakt gebruik van een hernieuwbare energiebron, de zon, waardoor er geen externe energiebronnen nodig zijn. Het is een milieuvriendelijke en energiezuinige methode om voedsel te drogen.

 2. Behoud van voedingsstoffen: Het drogen van voedsel met behulp van een solar droger behoudt de voedingsstoffen beter dan andere methoden, omdat de langzame droogtijd en lage temperaturen helpen om de voedingswaarde te behouden.

 3. Kostenbesparend: Door gebruik te maken van zonne-energie hoef je geen elektriciteit of brandstof te gebruiken, wat resulteert in lagere kosten voor het drogen van voedsel. Het is een kosteneffectieve oplossing, vooral in gebieden waar elektriciteit schaars of duur is.

 4. Verbeterde smaak en textuur: Voedsel dat op een langzame en natuurlijke manier wordt gedroogd in een solar droger behoudt vaak een betere smaak, textuur en kleur in vergelijking met voedsel dat op hogere temperaturen wordt gedroogd.

 5. Langere houdbaarheid: Door vocht uit voedsel te verwijderen, verlengt een solar droger de houdbaarheid van voedsel. Gedroogde producten kunnen langer worden bewaard zonder dat er conserveermiddelen of koeling nodig is.

€ 549,95
Levertijd:
Neem contact op voor de beschikbaarheid
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Specificaties:

 • Merk: Solar Brother
 • Gewicht: 11,15 kg
 • Afmetingen box: 52 x 42 x 20.8 cm
 • Kleur: Geel
 • Materiaal: Hout (Uit eigen beheerd bos), Aluminium, RVS, S-Reflect spiegel.

Extra informatie:

 • Geen vuur nodig
 • Geen constante toezicht nodig
 • Ecologisch en duurzaam
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Solar Brother OMY
Uw waardering